Trainingskamp Estland 24 t/m 28 Juni Vinni, Estland

Ter voorbereiding op het aankomende EK en de Olympische Spelen was er gekozen voor een trainingskamp in Estland. Vanuit Amsterdam vertrokken we richting de Estse hoofdstad Tallinn.
Vanaf Tallinn was het nog 1,5uur rijden, over hobbelige wegen vol met gaten, naar Vinni.
Aangekomen in 'the middle of nowhere' stond er ineens een groot modern complex waar alles aanwezig was. In het complex was binnen een straal van 20 meter vanalles te vinden: Schermzaal, Zwembad, Sauna, Massage, Restaurant, Internet, Fitness. Ideaal voor een een goede voorbereiding.

Aan het trainingskamp deden verschillende topschermers mee uit onder andere: Estland, Zweden, Oostenrijk, Tjechie, Finland en Nederland.
De trainingen bestonden altijd uit twee blokken.
Het eerste blok was vrij in te delen en het tweede blok was sparren met opdrachten.
In het eerste blok koos ik voor lopen, sprinten en fitness. De omgeving (Platteland) was ideaal om in de ochtend een stukje te gaan lopen en wat te sprinten.

Het sparren met opdrachten was erg intensief, omdat er natuurlijk op het hoogste niveau geschermd werd. Na het sparren heb ik nog wat toppers uitgedaagd die over een week ook op het EK zullen staan en op de Spelen.
Ik heb een goed gevoel over gehouden aan het trainingskamp, alleen heb ik een kleine blessure opgelopen aan mijn heup. Hopelijk ben ik er voor het EK vanaf.
Verder merk ik heel goed dat de Olympische Spelen dichterbij komen.
Veel Interviews, Bijeenkomsten, Teamoverdrachten, etc, ik kan niet wachten tot het 10 Augustus is en ik eindelijk in Peking mag laten zien wat ik kan!