Bas wint WB in Cali, Colombia!! Cali, Colombia 14 & 15 Juni 2008

Vandaag heeft Bas de Wordcup in Cali op zijn naam geschreven!
Dit is de 2e Worldcup die Bas wint bij de Senioren.
Bas was vrijgesteld voor de eerste eliminatie ronde.
Voor een plek bij de beste 16 werd Acosta uit Venezuela met 15-0!
aan de kant gezet. Bas raakte alles en alles lukte wat hij deed.

Om de finale van 8 te halen moest Bas het opnemen tegen Petricic uit Kroatie. Bas nam al snel een 6-0 voorsprong, maar door kleine foutjes werd het 6-6. Bas gaf weer even gas bij en het werd 15-6.

In de kwart-finale moest Bas het opnemen tegen de Venezolaan Limardo.
Limardo die de partij ervoor Holstege uit Nederland uitschakelde heeft zich gekwalificeerd voor de spelen en is goed in vorm.
De score verliep gelijk op, maar Limardo bleef telkens 1 a 2 treffers voorsprong behouden. Toen de score 8-8 was maakte Bas een enkele treffer en kwam op 9-8. Met nog een paar seconden te gaan werd het nog 9-9 en gingen beide schermers de verlening in.
In de verlenging werden er 3 doubles gescoord waarna Bas met een mooi getimede aanval de overwinning opeiste.

In de halve finale moest Bas het opnemen tegen de Koreaan Jung Jin Sun. Jung die ook naar de spelen gaat verkeerd in topvorm.
Hij staat op dit moment 4e van de wereld en won vorig weekend het wereldbekertoernooi in Puerto Rico, werd 3e in Montreal, 3e in Bern en zelfs 2e in Koweit. Bas heeft 2x eerder tegen hem geschermd.
Op het WK 2005 in Leipzig versloeg Bas hem al en dit jaar in Stockholm ook. Bas nam al snel een 8-4 leiding. Met gedurfde 2e intentie acties van Bas liep Jung achter de feiten aan. Op het eind kwam hij nog terug tot 13-14.
Maar Bas maakte een mooie treffer voor het Colombiaanse publiek en plaatste zich voor de finale.

In de finale werd met duidelijke cijfers afgerekend met Kim Won Jin. Bas nam een 2-1 voorsprong en breidde deze alleen maar uit. De Koreaan kwam er op geen enkel moment aan te pas en moest genoegen nemen met een 2e plek. Het werd 15-8 voor Bas.

'Vorig weekend ging het heel erg slecht. Ik heb in NY erg hard getraind en veel nagedacht over wat er nou mis ging. Ik ben hier in Cali helemaal terug naar de basis gegaan. Dat pakte goed uit. Ik was erg blij met de kwart-finale en de halve-finale. Jung is gewoon in topvorm en zijn teamgenoot Kim ook. Ze gaan allebei naar de spelen. Geen van de Koreanen heeft ooit van mij gewonnen en dat wilde ik graag zo houden. Ik voelde me heel erg sterk en kreeg later ook van de Koreanen te horen dat ze het fysiek niet konden bijbenen...dat is mooi om te horen en een teken dat ik op de goede weg zit. Verder was het prachig om het Wilhelmus te horen helemaal in Colombia. Ik stijg nu van de 17e naar de 9e plaats.'