Bas sneuvelt in vierde ronde GP Kuweit City

16 & 17 Januari 2009
 
Bij de Grand Prix van Kuweit City ben ik geëindigd op de 17e plaats. Ik won bij de beste 64 (3e ronde) nog wel overtuigend met 15-2 van de Kuweiti Al Khalifa, maar bij de beste 32 (4e ronde) verloor ik van de Pool Andrezjuk die op de Olympische spelen van Beijing nog zilver won met het Poolse team.
 
Tegen Andrezjuk keek ik al snel tegen een achterstand aan van 8-2, maar ik kwam nog goed terug tot 9-7 in het voordeel van de Pool. Toen ging het toch mis en verloor ik met 15-10. Opvallend was dat Olympisch kampioen Tagliariol uit Italië al verloor bij de 64.

Dit is echt balen, Anderzjuk is een goede degelijke schermer, maar ik was erg slecht. Mentaal voelde ik me sterk alleen fysiek kwam er niets uit en ik voelde me slap. Bij de warming-up heb ik mijn hamstring verrekt en daar had k behoorlijk last van. Voor een 17e plaats kom ik natuurlijk niet naar Kuweit en ik ga daarom deze week extra krachttraining doen om er volgende week op de Grand Prix van Qatar weer te staan. Morgen gaan we nog knokken met het vernieuwde Nederlands team in het landentoernooi.

Vandaag kwamen mijn landgenoten Holstege en De Vries overigens helaas niet door de 1e ronde. Morgen komen we met het Nederlands team nog uit op het landentoernooi. Bij de beste 32 zullen ze het om 8 uur Nederlandse tijd opnemen tegen Noorwegen.


De eindstand van vandaag:
 
1 Grumier, Frankrijk
2 Schmid, Duitsland
3 Boczko, Hongarije
3 Somfai, Hongarije