Negende op GP Stockholm

Op de GP van Stockholm in Zweden, waar de wereldtop aanwezig was, heeft Bas een mooie 9e plaats behaald. Bas stond, om bij de beste 32 te komen, met 13-14 achter tegen de Rus Bondar. Die won hij uiteindelijk met 15-14.
 
Om bij de beste 16 te komen versloeg Bas de Brit Willis. Wederom stond hij met 13-14 achter, maar maakte hij koelbloedig twee treffers op rij: 15-14. In een bloedstollende partij verloor Bas vervolgens een plek bij de beste 8 van de Chinees Li. Na twee keer passiviteit en een score van 2-2 werd er nog een volle minuut geschermd. Uiteindelijk verloor Bas met 6-8 en eindigde hij op een mooie 9e plaats.
 
Bas sprak na afloop: "Vandaag heb ik 3 thrillers geschermd, 2x uit bijna onmogelijke achterstand teruggeknokt en gewonnen, helaas de laatste verloren. De Chinees en ik zijn erg aan elkaar gewaagd, vandaar de passiviteit, die taktiek had ik vantevoren met mijn vader besproken en liep volgens plan. Helaas won hij de loting voor de laatste minuut en dat betekent dat wanneer het na die minuut gelijk staat; hij wint. Het kwam niet zover want ik zette alles op alles om die voorsprong te pakken, helaas. Uiteindelijk ben ik toch tevreden. Ik ben nog steeds niet in vorm en dan toch een goed resultaat, dat is lekker. Nu heb ik qua toernooien even rust en kan ik me goed voorbereiden op de volgende wedstrijden."

De eindklassering:
 
1 SCHMID Duitsland
2 PIZZO Italie
3 ROTA Italie
3 GRUMIER Frankrijk