In eerste ronde onderuit in Colombia

Bogota, Colombia, 13 juni 2009

Helaas heb ik de eerste partij verloren en ben daardoor op de 34e plaats geëindigd. Eén plaats onder de Olympisch kampioen van 2008. In de partij tegen de zwitser Steffen verloor ik met 15-12. Erg balen, zeker als je eigenlijk voor één partij zo'n stuk hebt gereisd. Pech met de loting, omdat hij op de eerste dag zijn voorrondes slecht had geschermd kwam hij zo laag op het tableau en trof ik hem al voor een plek bij de beste 32.
 
De partij opzich verliep niet echt heel slecht. Ik ben de laatste tijd absoluut uit vorm en heb er hard aan gewerkt om weer een beetje in vorm te komen. Sommige acties liepen zoals ik wilde, maar een paar andere ook weer niet. Vantevoren had ik de tactiek bedacht hem de druk te laten zetten en vanuit daar mijn acties te maken. Dat lukte aardig en de stand bleef telkens redelijk gelijk. Toen liep Steffen twee treffers uit en moest ik een risico nemen. Ik koos voor de aanval en reageerde zoals ik wilde, maar ik maakte mijn beweging te groot waardoor ik miste en hij kon raken, pech dus. Uiteindelijk verloor ik dus met 15-12 maar helemaal ontevreden ben ik niet.

Hopelijk heeft de directeur van de schermbond de financiën volgend seizoen wel op orde zodat mijn trainer/vader gewoon weer mee kan naar deze belangrijke toernooien. Ik weet waar ik de komende trainingen aan moet werken zodat ik helemaal scherp ben voor het EK dat plaatsvindt van 13 t/m 20 Juli in Plovdiv, Bulgarije.