Winst op NK Equipe

Zaterdag 27 Juni 2009Vandaag is Bas Verwijlen met zijn schermclub SV Scaramouche uit Arnhem Nederlands Kampioen voor clubteams geworden. Voor Verwijlen was dit de 8e keer en voor Schermvereniging Scaramouche was dit zelfs de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Heren Degentitel naar Arnhem ging.
 
De Arnhemse ploeg bestond uit: De Vries, Cappers, Holstege, Verwijlen en Clubtrainer Gerrit Beekhuizen. Voor een plek bij de beste 8 was Scaramouche vrijgeloot vanwege hun goede klassering op het Tableau. In de kwartfinale werd SV Rapier uit Tilburg in een spannende wedstrijd verslagen met 45-40.

In de halve finale werd SC Amsterdam met 45-12 weggevaagd en plaatste de club uit Scaramouche zich voor de finale. Op een mooie finaleloper in de Jo Gerrishal moest de Arnhemse selectie het opnemen tegen A.E.W. uit Leiden, die vorig jaar derde werden en erg gebrand waren op de overwinning. Verwijlen won de eerste partij tegen Bijker en zorgde hierdoor voor een 5-1 voorsprong. Hierna kwam het Leidse equipe er niet meer aan te pas. De Vries en Holstege schermden netjes en maakten geen fouten. Er werd nog een mooie partij neergezet door Scaramouche die met 45-26 zorgde voor de overwinning en de Nederlandse titel!


De einduitslag:
 
1 SV Scaramouche Arnhem (De Vries, Cappers, Holstege en Verwijlen)
2 AEW Leiden
3 Zoetermeer
 
Bas sprak na afloop: ''Als team zijn we erg tevreden met dit resultaat en het is mooi voor de club die voor het eerst in zijn geschiedenis de Heren Degentitel binnenhaalt. De eerste ontmoeting tegen Tilburg begon stroef omdat we niet wakker waren, maar daarna hebben we Amsterdam en Leiden geen schijn van kans gegeven en duidelijk laten zien dat we de beste zijn. Ook de organisatie en de sfeer in de Jo Gerrishal was echt super! De Scaramouche supporters stonden achter ons equipe en hebben ons erg goed bijgestaan. Het was erg mooi om een trotse trainer en voorzitter te zien. Als dit team bij elkaar blijft dan kunnen we zeker nog jaren meedoen voor de titel.''
 
Bas, die voor het eerst via Twitter volledig verslag deed van een schermtoernooi, komt over twee weken in actie op het EK in Plovdiv, Bulgarije.