Balen in Bulgarije

EK Plovdiv, Bulgarije
16/07/09 - Bas Verwijlen is vandaag op het EK in Plovdiv (Bulgarije) gestrand bij de beste 64. Hij moest het afleggen tegen David Espana uit Spanje.  "Gruwelijk balen!", zei Bas na afloop, "Ik voelde me fit, had er heel veel zin in en dan dit."

Verwijlen won nog 3 van de 5 poulepartijen en kwam als 34e op het tableau. Hiermee was hij vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde. Om bij de beste 32 te komen moest Verwijlen het opnemen tegen de Spanjaard David Espana. Verwijlen keek al snel tegen een achterstand aan (4-10). Hierna herpakte hij zich en kwam terug tot 8-10. Vervolgens miste Verwijlen zijn aanval en werd de score 11-8 voor Espana. Hierna kwam Verwijlen er niet meer bij en verloor met 15-11.

Bas: "De eerste ronde ging redelijk maar tegen Espana duurde het te lang voordat ik hem doorhad, hieraan kan ik zien dat ik gewoon ritme mis en niet in vorm ben. In de partij zag ik op het einde wat ik moest doen maar twijfelde in mijn acties, dat is een slecht teken. Zondag hebben we nog de landenwedstrijd waar ik heel veel zin in heb. Vooral om de B-Status voor mijn teamgenoten veilig te stellen en om revanche te nemen op deze rotdag. Ik weet waar ik aan ga werken en heb nog ruim de tijd tot het WK in Oktober".

Komende zondag komt Verwijlen nog in actie met het Nederlands Equipe. Volg zijn verrichtingen via Twitter.