Volop in voorbereiding op WKAfgelopen maandag is de voorbereiding voor het komende WK begonnen. De voorbereiding is wat anders begonnen dan verwacht. Mijn vader, ook bondscoach, is opgenomen in het ziekenhuis met problemen rondom zijn hart. Daarom hebben we nu t/m de WK een vervanger. Konczalsky uit Polen zal mijn vader vervangen zeker t/m de WK en misschien nog wel een tijdje daarna. Ik heb al ervaring met 'Jurek' dus dat werkt wel makkelijker. Gelukkig gaat het langzaam een stukje beter met mijn vader, maar hij heeft een enorme klap gehad en zal zeker een paar weken moeten revalideren voordat hij weer aan de slag kan.
 
Afgelopen zaterdag ben ik teruggekomen van een maandje Thailand, het was een schitterende vakantie samen met mijn vriendin. Door de Olympische spelen en de drukte ervoor was ik 3 jaar niet meer weggeweest dus deden we het dit keer maar lekker ver en lekker lang. Ik had het echt even nodig want ik had helemaal geen zin meer om te schermen. Nu heb ik weer heel veel zin om te gaan knallen op het WK in Antalya, Turkije van 29 sept. t/m 9 okt.
 
Afgelopen maandag ben ik dus begonnen met de voorbereidingen. Heb in Thailand de laatste 2 weken wel wat gelopen en core-stability gedaan, maar maandagavond kon ik bijna niet meer lopen van de spierpijn. Natuurlijk ook vanwege de vakantie, maar een andere trainer doet weer andere oefeningen en daarbij gebruik je soms je spieren op een andere manier, dus dat was even doorbijten. Het is nu vrijdag en ik kan weer redelijk soepel lopen, haha...
 
Van 19 t/m 23 september hebben we nog een trainingskamp in Tsjechië, daar zullen we trainen met de Tsjechen, Zweden en Esten. Ook ben ik weer begonnen met een opleiding. In 2006 was ik ook al eens begonnen met de HBO opleiding Commerciele Economie, maar vanwege omstandigheden ben ik toen gestopt. Nu ga ik dinsdags en donderdags voor de training in Deventer naar school. Officieel heet het de Randstad Topsport Academie, omdat het speciaal is bedoeld voor topsporters die niet elke dag naar school kunnen. Het Saxion in Deventer verzorgd de colleges.
 
Groet,
 
Bas