Voorbereiding WK

Afgelopen week heb ik samen met de andere jongens van het Nederlands Degenteam getraind in Praag en hebben we een 'trainings' wedstrijd geschermd in Uherske Hradiste in Tjechie, bij de grens van Slowakije met 128 deelnemers!

Na een uurtje of 8 rijden kwamen we aan in Praag bij het stadion van Slavia Praag. Ons Hotel zat in het Stadion van Slavia, wat wel heel apart was. We kwamen aan rond 4u smiddags. We hebben meteen even wat boodschappen gedaan en toen na het eten snel naar bed. De volgende ochtend gingen we met verschillende landenteams opweg naar het toernooi in Uherkse Hradiste, bij de Slowaakse grens. Met deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Tjechie, Letland, Oostenrijk, Duitsland, Litouwen, Nederland, Moldavie, Slowakije, Kroatie, Nederland en nog wat landen hebben we een goed trainingstoernooi geschermd. Na de voorrondes stond ik 1e op het tableau.

Na 2 heren uit Litouwen hebben uitgeschakeld en 1 uit Noorwegen strandde ik in de kwartfinale tegen de lastige Backer uit Noorwegen. Erg jammer was dat ik de partij eigenlijk won maar doordat de kennis van de regels niet aanwezig was bij de jury verloor ik de partij alsnog. Na de partij kwam de jury hun exuses aanbieden voor het feit dat ze fout zaten, maar het was toen al te laat. Ik heb goed kunnen trainen en gelukkig was het maar een trainingstoernooi waar ik 5e werd.

Op Zondag hadden we een rustdag die we echt nodig hadden, want we waren na deze dag allemaal behoorlijk door onze reserves heen. Op Maandag en Dinsdag hebben we ons nog helemaal suf getraind in Praag bij het nationaal trainingscentrum aldaar. Ook hebben we individuele les gehad van onze tijdelijke Poolse bondscoach Jurek, die ook zal meegaan naar het WK in Turkije. 

Ik voel me goed en hoop dat al mijn trainingsuren er op het WK gaan uitkomen. Als dat gebeurd dan hoop ik dat ik misschien een mooie medaille mee naar huis kan nemen, maar ja schermen blijft een rare sport waar de concurrentie erg hoog is. Ik sta 16e geplaatst en ben dus direct in de beste 64 die op 4 Oktober geschermd word. Er doen ongeveer 225 deelnemers mee die op 1 Oktober de voorronden zullen schermen. Ik ben te volgen via internet en via twitter.
 
http://www.wfc-antalya2009.com/
http://twitter.com/basverwijlen