Grumier nu wel te sterk

Grand Prix Legnano, Italie
29 & 30 januari 2010

> 191 deelnemers
> Gehele wereldtop aanwezig

Door: Bas Verwijlen 

31/01 - In de voorronde won ik 5 van de 6 partijen, waaronder winst tegen Somfai HUN en de Koreaan Kim Won Jin, die ik vorige week nog versloeg bij de beste 64 op het GP van Qatar. Na de voorronde zat ik direct bij de beste 16 en plaatste me zo voor de beste 64 op zondag. Dat scheelde een slachtveld aan partijen en lang wachten, want ik was om 12:00 uur klaar met mijn voorronde en wist pas na 17:00 uur dat ik direct door was, belachelijk lang dus voor een Grand Prix en dat was niet het enige wat niet georganiseerd was, maar goed.
 
Vandaag, zondag, moest ik aantreden tegen de Pool MIKOLAJCZAK voor een plek bij de beste 32. Lastige snelle schermer die ik nog niet zo vaak ben tegengekomen. Hij is een beetje te vergelijken met de Pool Motyka die ik vorige week versloeg. De partij verliep stroef en hij bleef komen met zijn dreigende spel. Tijdens de partij had ik veel aan de coaching van mijn vader die ook goed zag wat er moest gebeuren. Na een kleine achterstand van 5-6 zette ik de score om in mijn voordeel en bouwde deze uit naar 13-10, hij kwam nog even terug maar ik won de partij met 15-13.
 
Net zoals vorige week in Qatar kwam ik nu ook weer tegen de nr.1 van de wereld de Fransman Grumier. Vorige week versloeg ik hem voor een plek bij de beste 16. Nu andere plek, zelfde tegenstander, zelfde ronde. Ik had er erg veel zin in, want wat is nou mooier dan in 1 week op een Grand Prix de nr.1 van de wereld naar huis te sturen?

Helaas verliep de partij niet zoals ik wilde en hij kwam op voorsprong waardoor ik moest komen. Ik kwam er niet meer aan te pas en verloor de partij. Eigenlijk was het breekpunt al bij 1-1 toen er een enkele treffer viel voor hem, daardoor moest ik komen. De partij was eigenlijk precies hetzelfde als vorige week maar nu in zijn voordeel.
 
Vet balen dus! Maar goed, ik ben weer een ronde verder gekomen dan vorig jaar hier in Italië dus dat betekent meer punten erbij en dus stijgen op de wereldranglijst. Al met al een redelijk resultaat.
 
De wedstrijden zijn nog bezig dus er is nog geen volledige uitslag bekend. Zie: www.schermalegnano.it voor de volledige uitslagen, waarschijnlijk vanavond. klik op 'risultati on_line' en dan op 'tabellone dai 64-' Mijn volgende toernooi is in Bern, Zwitserland op 27 & 28 februari 2010.
 
Groet,
 
Bas VerwijlenNet zoals voorgaande jaren hing de stad weer vol met aankondigingen voor Trofeo Carroccio.
(bron: twitter.com/basverwijlen)