Toeleven naar het WK in Parijs

Een update over de afgelopen, succesvolle weken waarin Bas toeleeft naar het WK in Parijs: 

Het is alweer even geleden dat ik een update heb gestuurd, hier is hij dan! Na een heerlijke vakantie met Esther in Londen, Parijs en Zuid-Frankrijk ben ik weer met frisse moed begonnen aan de trainingen op Papendal. Het doel voor de aankomende weken is het WK op 8 November 2010 in het Grand Palais in Parijs. WK site voor tickets, programma's en andere info: www.escrime-2010.com
 
Gelukkig heb ik steeds iets minder last van mijn 'jumpers knee' waar ik al een tijdje mee loop, maar na zware trainingen voel ik hem nog wel eens. Conditioneel en kracht zit allemaal goed en ik voel me daarom ook heel fit en dat is lekker! Voor het WK heb ik al 2 toernooien geschermd ter voorbereiding en er staat er nog 1 op het programma.
 
De Scaramouche Trophy in Arnhem op 25 September heb ik gewonnen.
Kwartfinale: Verwijlen - De Vries: 15-5
Halve finale: Verwijlen - Tigchelaar: 15-8
Finale: Verwijlen - Tulen: 15-8


 
Afgelopen weekend stond het circuittoernooi van Livry Gargan, Frankrijk op het programma. 356(!) deelnemers, 2 dagen, 44 lopers en 3 zalen. De gehele Franse schermtop aanwezig, Luxemburg, Belgie, Nederland, Duitsland, Australie, etc. Door mijn plaats op de wereldranglijst was ik vrijgesteld van de voorronden op zaterdag.
 
Zondag begon het toernooi met de overgebleven 128 schermers.
Poule: 5 gewonnen en 1 verloren.
Ronde 128: Vrijstelling
Ronde 64: Verwijlen - Fritsch FRA: 15-11
Ronde 32: Verwijlen - Hauwel FRA: 9-8
Ronde 16: Verwijlen - Penso FRA: 15-9
Kwart finale: Verwijlen - Drapier FRA: 15-7
Halve finale: Verwijlen - Janvier FRA: 12-15

Voor dit toernooi hadden we woensdag nog getraind bij Bayer Leverkusen in Duitsland en toen ging het echt voor geen meter, want alles mislukte. Dus ik ben erg blij met dit resultaat op dit enorme toernooi.
 
Einduitslag:
1e Borel FRA
2e Janvier FRA
3e Verwijlen NED
3e Blaszyck FRA
 
Livry Gargan was tevens ook het laatste meetmoment voor de samenstelling van het NL Heren Degen Equipe voor het WK van Parijs. Arwin Kardolus en ik hadden ons al gekwalificeerd, voor Tristan Tulen, Arnaud Holstege en Matthijs de Vries was het erop of eronder. Uiteindelijk is dit het team wat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK:
 
Arnaud Holstege
Arwin Kardolus
Tristan Tulen
Bas Verwijlen
Bondscoach: Roel Verwijlen
 
Aankomende weken staan nog trainingen op het programma in Bonn, Tauberbischofsheim en Wenen. Ook zullen we ter voorbereiding op het WK-Equipe toernooi als landenteam meedoen aan de Bayer-Cup op 23 Oktober in Leverkusen, Duitsland. 

Groet,
 
Bas Verwijlen
twitter.com/basverwijlen