Bas genomineerd als Sportman van het Jaar


Bas Verwijlen is door de NOS genomineerd als Sportman van het Jaar. Een blijk van waardering voor de twee zilveren medailles op het EK en WK die hij in de wacht sleepte. Vader en bondscoach Roel Verwijlen werd genomineerd voor coach van het jaar.

Nog nooit eerder presteerde een Nederlandse schermer zo goed. En dat terwijl Bas en Roel de nodige tegenslagen te verwerken kregen. Er was geen plek meer op nationaal trainingscentrum Papendal en Bas moest weg bij de Defensie Topsport Selectie. Hij vocht terug samen met zijn vader. Hij vond onderdak in turnhal Flik-Flak en richtte Schermclub Den Bosch op.

Bas reageert vanuit Parijs, waar hij op het prestigieuze Masters Toernooi schermde, op zijn nominatie:


Bas heeft normaal gesproken zijn woordje wel klaar, maar toen Dione de Graaff van Studio Sport de gouden envelop tevoorschijn toverde, was Bas letterlijk sprakeloos en geëmotioneerd. Bekijk de video van de uitreiking  hieronder:

Bron: NOS

Deze week verschijnt op deze site een nieuwe aflevering van 'Bas Verwijlen: Achter de schermen' over de Masters in Parijs. De uitreiking van de Jaap Eden voor sportman- en coach van het jaar vindt plaats op 12 december in Den Haag tijdens het NOS SportGala. Het gala wordt live uitgezonden op Nederland 1.

Wil jij Bas steunen op zijn weg naar de Olympische Spelen in Londen? Word dan Olympisch supporter van Bas Verwijlen.