World Cup Parijs - Verslag voorronde

Door: Bas

De voorronde ging niet zoals ik wilde met 4 overwinningen uit 6 partijen. Verloren van een Duitser en een Pool, en gewonnen van een Japanner, een Fransman, een Kazach en een Zwitser. Overgeleverd aan het slachtveld van de kwalificatie knock-out ronden... Eerste eliminatie vrijgesteld.

Om bij de beste 96 te komen moest ik tegen de Braziliaan Schwantes, waar ik voor het laatst tegen schermde in de eerste ronde van de Olympische spelen van Londen in 2012. Nu verliep de partij wel precies zoals ik wilde en won vrij gemakkelijk met 15-6. Om me te kwalificeren voor de beste 64 van morgen (zondag) stond de lastige Fin Vuorinen tegenover me. 
In het begin van de partij kreeg ik totaal geen vat op hem en keek tegen een 8-4 achterstand aan. Toen gooide ik m'n tactiek om en ging alles of niks en dat lukte. Ik boog de 8-4 achterstand om in een 10-8 voorsprong die ik niet meer weggaf en won uiteindelijk met 15-13. Het moest deze pot uit m'n tenen komen en op wilskracht, maar dat moet af en toe. 

Morgen om 11u tegen de Hongaar File voor een plek bij de beste 32. Op de rode loper, hier te zien: http://t.co/5wVgEazHne

Dank aan Scherm-Hooligan Tonny van Eenbergen die de hele dag de longen uit zijn lijf schreeuwde voor ons! Ook dikke duimen omhoog voor junior Tom Bontes (en trainer Roel Verwijlen) die bij zijn debuut op het hoogste senioren niveau een goede poule (3-3) schermde en het daarna in de eliminatie de Japans kampioen nog ff knap lastig maakte!