WK Kazan, Rusland - Gekwalificeerd voor 64

Door: Bas

Maanden lang mezelf kapot getraind met Gabor, m'n pa en Ferry Van de Wal, maar vandaag was het zo ver. Wel even wennen om pas om 15u te beginnen... Normaal is het rond een uur of 08:00. Een redelijke voorronde zoals ik op een WK mag verwachten (3 sterke schermers en 3 iets mindere).


Hier de uitslag van de poule: 

Tsoggerel TJK 1-5 winst
Roslander FIN 5-2 verlies
Nickel CHI 2-5 winst
Kudayev UZB 4-3 verlies
Rodriguez MEX 1-5 winst
Jiao CHN 2-5 winst

In totaal 4 gewonnen en 2 verloren met een index van +10.  De poule liep voor geen meter. Kon het gevoel, de afstand en het moment in de eerste 5 partijen niet vinden. Alleen in de laatste partij tegen de sterke Chinees voelde het al wat beter. Tegen de Oezbeek maakte ik nog wel een opmerkelijke treffer op de lijm in het midden van de kling, nee daar valt niet op te trainen, maar de treffer was meer dan welkom.

De trainer van de Mexicaan probeerde me nog uit m'n concentratie te halen door dingen als 'Robben'! en 'Schwalbe'! naar me te roepen voor en tijdens de partij. Helaas voor (Pablo of Juan, want zo zal hij vast heten) hem had dit geen effect. Schijnbaar zit het verlies op het WK in Brazilië tegen Oranje nog steeds diep... En dan nog deze meedogenloze 5-1 van mij om z'n oren. Ik denk dat de beste man professionele hulp moet gaan zoeken.

Uitendelijk als 35e door naar de volgende ronde. Vrijgesteld om bij de beste 96 te komen. Om bij de beste 64 (zondag) te komen had ik in de Spanjaard Pereira een erg zware loting. Bij een 2-2 stand vroeg ik een loperwissel aan omdat ik op sommige delen van de loper werd verblind door de zon. Na deze wissel liep het bij mij bijna perfect. Al mijn acties lukte en ik kon de goede agressiviteit vinden. Uiteindelijk liet ik hem kansloos met 15-3 achter.

Een matig begin en een goed einde. Al met al ben ik erg blij dat ik me toch weer voor de beste 64 heb weten te kwalificeren en mezelf door het slachtveld van de degen voorronden heb weten te knokken! 

Oh ja, voor de statistieken: er deden 178 degen-schermers uit 67 landen mee (Inderdaad; schaatsers, hockeyers en korfballers, zo kan het dus ook :). Speciale dank aan mijn teamgenoten, Pieter van Gilst en chef d'equipe Koen Sizoo die weer lekker hebben staan schreeuwen langs de zijkant! Zondag gaat het verder bij de beste 64. Om bij de beste 32 te komen mag ik tegen Fayez uit Egypte.