WK Kazan: Bas net niet bij beste 16

Door: Bas Verwijlen

Om bij de 32 te komen, won ik vrij duidelijk met 15-8 van Fayez uit Egypte. Ik nam meteen een voorsprong door goed uitgespeelde treffers te maken en hij had geen antwoord op mijn verschillende acties. Om bij de beste 16 te komen, heb ik helaas verloren van Heinzer uit Zwitserland. Van tevoren een aantal acties doorgesproken met Gabor die ik zou gaan maken. In het midden van de partij liep het gelijk op en ik maakte goede treffers op de van tevoren afgesproken manier. 

Bij 8-8 (dacht ik) maakte ik een mooie hand-treffer. Hierna verliep het iets minder, waardoor ik moest gaan aanvallen. Bij 14-10 achter maakte ik nog twee mooie (2e intentie) treffers, maar de laatste was een double en ik verloor met 15-13.

Ben er erg ziek van omdat ik de hele partij het gevoel had dat het er in zat en eigenlijk alleen maar goede uitgelokte treffers heb gemaakt. Dit in tegenstelling tot mijn tegenstander die niet mag klagen over meerdere situaties waarin hij heel goed wegkwam met lucky treffers...

Elke keer kom ik iets dichterbij en de volgende keer pak ik hem. Ook positief is dat ik me niet uit de tent heb laten lokken door dit onsportieve ***-ventje. Nu even een dag herstellen en dinsdag knokken met het Nederlandse equipe met Tom Bontes & Tristan Tulen!

Veel mensen vroegen me wat dat zwarte bandje om mijn linkerarm was. Uit respect voor de slachtoffers van de vliegramp van afgelopen week in de Oekraïne, schermde ik vandaag met een rouwband. 

Ik wil iedereen in Nederland en daarbuiten bedanken voor de support! Altijd erg fijn om die leuke berichten te ontvangen! Speciale dank gaat uit naar Pieter van Gilst, Koen Sizoo en mijn teamgenoten. 

Een paar maanden geleden zei Gabor tegen me: 'Bas, de weg naar Rio is lang, zeker als je je als Europese degenschermer direct wil plaatsen via de wereldranglijst, maar jij kan dat'. Heb dit twee keer eerder geflikt en heb er alle vertrouwen in dat dit weer gaat lukken. Ook al is het nog steeds wennen aan de nieuwe situatie. Nog elke dag heb ik het gevoel dat ik op ieder vlak nog beter kan worden. Samen met mijn begeleidingsteam hebben we een duidelijk doel voor ogen en daar gaan we de volle 100% voor!