Een lastige beslissing

Drie weken terug moest ik voor mijn Franse club schermen ergens in de buurt van Grenoble. Op zaterdag ging het best redelijk, maar voelde ik mijn knie wel opkomen. Die nacht niet kunnen slapen omdat ik verrekte van de pijn in mijn knie. Op zondag kon ik nauwelijks meer bewegen.  Onderweg naar Nederland meteen een afspraak gemaakt bij mijn vaste fysiotherapeut Pieter van Gilst. Heb al een aantal jaar last van een jumpers-knee, maar zo erg als nu was het nog niet geweest. Op advies van Pieter een afspraak gemaakt bij sportarts Diederik Oei op Papendal. Via hem doorgestuurd voor een echo in het ziekenhuis in Ede.

De uitslag was zoals verwacht; mijn jumpers-knee links is erger geworden en rechts komt hij ook op. Toen dacht ik; oké, in mei moet ik helemaal fit zijn want dan begint het Olympische kwalificatieseizoen. Dus nu is het moment om die knieën weer helemaal top te krijgen. Via mijn masseuse Ciska ben ik terechtgekomen bij Cas Wolbert, die specialist is in het behandelen van deze blessure en veel goede resultaten heeft geboekt bij topsporters.

Door middel van fly-wheel training in combinatie met shock-wave therapie moeten mijn knieën weer heel snel verbeteren en de kans is er dat de blessure helemaal weggaat! Ik mag helaas een paar weken niet schermen, want mag alleen mijn benen (qua training) gebruiken tijdens de revalidatietrainingen. Maar goed, dan blijft er nog genoeg over om te doen :) Maar twee keer per dag een uur stilstaand lessen is niet fijn dus ik hoop dat ik snel weer mag bewegen…..

Heb dus met veel pijn in mijn hart de Worldcup van Heidenheim, Duitsland en de Grand Prix van Vancouver, Canada moeten afzeggen. Ook stonden er nog een paar trainingskampen op het programma. In mijn schermcarrière heb ik ooit één keer een wedstrijd moeten missen vanwege een blessure, heel lang geleden. Dus dit is erg vreemd voor me. Maar nu is het moment om er iets aan te doen!

Ik heb erg veel vertrouwen in de behandelingen en heb vandaag mijn 3e revalidatietraining gehad, die erg zwaar was, maar ook meteen erg lekker voelde omdat ik weer zwaar mocht trainen met mijn benen. De shock-wave behandelingen zijn pijnlijk, maar die horen er gewoon bij om het herstelproces te versnellen.

Mijn team? Dat bestaat uit Gabor Salamon (Schermtrainer), Ferry van de Wal (Krachttrainer), Pieter van Gilst (Fysiotherapeut), Cas Wolbert (Fysiotherapeut), Ciska Steeneveld (Masseuse), Diederik Oei (Sportarts). Zij houden me goed in de gaten en zorgen dat ik de beste begeleiding krijg om snel weer topfit te worden! Mijn doel is nu de Grand Prix van Budapest, Hongarije op 21 & 22 Maart.

En voor mijn tegenstanders: don’t worry, I’ll be back stronger!