Olympisch 2016 staat voor de deur

Meer dan ooit staat alles in het teken van de Spelen in Rio de Janeiro. Op dit moment sta ik er erg goed voor en zijn de Spelen dichterbij dan ooit. Nu is het zaak dat ik mijn goede focus van de afgelopen maanden vasthoud en op de komende drie beslissende toernooien zo goed mogelijk presteer om de directe Europese concurrentie achter mij te laten.

Op 21 & 22 januari staat de Worldcup van Heidenheim voor de deur. Op 12 & 13 februari scherm ik in de Olympic oval de Worldcup in het Canadese Vancouver en op 18 & 20 maart scherm ik op de Grand Prix van Budapest in Hongarije. Budapest is daarmee het laatste toernooi dat meetelt voor de kwalificatie voor Rio, dus daar valt de beslissing.

Voor directe kwalificatie voor de Spelen moet ik na Budapest (op 20 maart 2016) op de world ranking bij de beste twee(!) individuele Europese schermers staan. Een ongekend zware opgave, maar door mijn positie op dit moment en de resultaten van de afgelopen tijd heb ik er erg veel vertrouwen en zin in.

Sinds mijn keuze om weer te gaan trainen bij mijn vader - en daarmee op een andere manier toe te werken naar toernooien - gaat het erg goed. Op het moment dat ik de keuze maakte, stond ik rond de 75e plek op de wereldranglijst en op dit moment sta ik na hard werken en knokken voor elke treffer weer in de top 16 van de wereld! Met o.a. een top-16 notering op de EK, een finaleplaats op de Euro Games in Baku, de bronzen plak op de Grand Prix in Doha (Qatar), goud in Dublin, goud in Gent en met als hoogtepunt goud op de Worldcup in Bern.

Bern was een fantastisch toernooi waar ik veel belangrijke punten pakte voor de Olympische kwalificatie. Later kreeg ik te horen dat nog nooit een Nederlandse schermer een Worldcup in Europa heeft gewonnen, laat staan in een Olympisch jaar. Erg leuk om te horen en leuk voor de statistieken :)

Nu ligt mijn focus op de Worldcup van Heidenheim in Duitsland en de trainingen die daaraan voorafgaan. Tussen mijn trainingen en wedstrijden door ben ik samen met mijn team nog elke dag op zoek naar een bedrijf dat mij wil ondersteunen in mijn weg naar de Olympische Spelen.

Op dit moment zijn alle kosten - voor alle wedstrijden en trainingen -  voor mijn eigen rekening. In 2016 staan er een aantal vernieuwende en leuke activiteiten op het programma die moeten bijdragen aan het vinden van een of meerdere sponsoren. Zo werken we momenteel aan een documentaire om mijn weg naar Rio in beeld te brengen. Het is geweldig hoe mensen om mij heen me daarbij willen helpen.  

Graag wil ik mijn vriendin, ouders, Suuz, Lennart, Ferry, Marc, de medewerkers van BijCas, familie, vrienden, mijn werkgever De Politie, NUON/Vattenfall, E-sites, MMIT, LeonPaul & Adidas bedanken voor een geweldige tweede helft van 2015! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. Samen met mijn team wens ik iedereen een gezond, gelukkig en een sportief 2016 toe.