World Cup Vancouver, Canada: Een bizar en zenuwslopend weekend.

Het individuele toernooi verliep niet zoals ik wilde, ik had een totale off-day. Had geen antwoord op de acties van de Duitser Bohm en schermde te veel achteruit. Bohm bleek later de dag van zijn leven te hebben en pakte zilver op deze World Cup, maar ik was niet tevreden.  

In deze fase ontkom je er niet aan om na je eigen toernooi te kijken wat de Europese concurrentie doet: De Deen Jorgensen, de Est Priinits en de Duitser Kneip hadden in de voorronde al verloren, dus liepen geen punten op mij in. De Est Novosjolov en de Pool Zawrotniak verloren beiden bij de 64, de Duitser Fiedler bij de beste 32 en liepen dus niet of nauwelijks op mij in. Goed nieuws dus.

Omdat onze terugvlucht op zondag vertraging had konden we een paar partijen kijken bij de landenwedstrijden waar erg veel voor mij en de andere Europese landen op het spel stond. Egypte, Korea en in een verre fantasie Kazakstan zouden nog een of twee plekken  in Rio kunnen afpakken van een Europees land. Egypte zou niet bij de beste 16 mogen komen. Korea zou niet bij de beste 4 mogen komen en Kazakstan zou niet mogen winnen. Voor mij zou het beste zijn dat Hongarije boven Duitsland bleef zodat ik 1e Europeaan bleef. (Anders zou de Hongaar Boczko boven mij komen) Op een dag die ik mijn leven niet meer zal vergeten gebeurden de meest bizarre dingen:

Egypte verloor in een bloedstollende partij in de extra minuut op een treffer van Japan om bij de beste 16 te komen. Dankjewel Japan! Korea verloor duidelijk van Estland om bij de beste 8 te komen, Estland had ook nog een kans op kwalificatie. Dankjewel Estland! Hongarije won op een treffer in de extra minuut van Frankrijk en kwam bij de beste 4. Duitsland verloor in dezelfde ronde duidelijk van Oekraïne. Maar toen was daar ineens Kazakstan. Zij wonnen van Rusland en Japan. Japan had daarvoor Zwitserland uitgeschakeld.

Om in de finale te komen moest Kazakstan winnen van Oekraïne. Normaal zouden ze geen kans hebben, maar in een hele vreemde wedstrijd won Kazakstan en stonden ze in de finale. Hongarije moest toen dus in de finale komen en winnen om zich te plaatsen voor Rio. In halve finale schermden ze tegen Estland. Hongarije won (jawel) in de extra minuut op een treffer van Estland!! Wederom, goed nieuws! Finale tussen Hongarije en Kazakhstan, de winnaar gaat naar Rio. Je verzint het niet…

Inmiddels zaten mijn vader en ik al in het vliegtuig klaar voor vertrek. De spanning was nauwelijks te houden en ik wilde niet 10u in het vliegtuig in spanning zitten wachten op de uitslag. Ik besloot om mijn 4G aan te zetten en kreeg een bericht van een Canadese vriend van me dat hij contact had met een Hongaar in de zaal die bij de finale zat. Ik kreeg bericht dat het 23-23 stond. Inmiddels stegen we op en was de stand 38-28 in het voordeel van Hongarije. Net voordat de 4G wegviel in de lucht kreeg ik bericht dat Hongarije had gewonnen.

Dus alles wat er die dag gebeurde, gebeurde in mijn voordeel:)!  Maar deze dag heeft ons en de mensen die het live gevolgd hebben wel een paar jaar van hun leven gekost….Sorry daarvoor. Dankjewel Hongarije!

Nu met het oog op de laatste wedstrijd in Budapest moeten er hele hele gekke dingen gebeuren willen mijn directe concurrenten mij inhalen, maar Rio is nog niet 100% zeker. Mijn directe concurrenten moeten minimaal een medaille pakken op de Grand Prix van Budapest willen ze mij inhalen, mits ik bij de beste 64 verlies. In Budapest kun je maximaal 48 punten winnen. Het weekend voor Budapest is er nog een toernooi in Sofia. De winnaar in Sofia krijgt 4 punten, dus die gaan het verschil voor mijn concurrenten ten opzichte van mij niet maken.

Het rekenwerk is nu gedaan. De komende weken ga ik mij vooral richten op mijn eerste partij in Budapest, want ik wil gewoon een goed resultaat neer zetten daar om aan alle onzekerheid een eind te maken! De zoektocht naar sponsoren gaat nog steeds door en ik hoop met deze gunstige positie voor Rio dat er een bedrijf of partij zich op korte termijn aan mij wil verbinden :).

Bas.

Volg mij via mijn Website, Twitter, Facebook, Instagram en Periscope!