Van Rio naar Tokyo

Na een zware Olympische cyclus heb ik de afgelopen maanden de tijd genomen om mijn lichaam en geest de welverdiende rust te gunnen. Door mijn ervaringen van Beijing en Londen weet ik dat het erg belangrijk is om de periode na de Spelen gas terug te nemen. Om die reden heb ik bewust een aantal toernooien laten schieten. In de roes van Rio heb ik nog wel de Zwitserse masters in Biel en het internationale toernooi van Gent op mijn naam weten te schrijven. Een mooie afsluiting van een bewogen Olympisch jaar.

De komende periode staan mijn trainingen in het teken van opbouw. Ook zal de periodisering anders zijn dan die voor de Olympische spelen. Toen was drie keer per dag trainen meer regel dan uitzondering, nu is de trainingsintensiteit lager. Samen met mijn trainers, manager en de rest van het team hebben we een mooi plan samengesteld met als doel de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Want ‘drie keer scheepsrecht’ is voor mij nog niet genoeg :) . Ik ben er van overtuigd dat ik mijn beste schermen nog kan laten zien en ga er alles aan doen om voor de vierde keer namens Nederland naar de Olympische Spelen te kunnen.

Daarom gaat de zoektocht naar sponsoring en ondersteuning onverminderd voort. Helaas ontbreekt het (wederom) aan een plan/visie bij de schermbond om een Nederlander in Tokyo op de Olympische Spelen te krijgen, maar hopelijk komt hier in samenwerking met NOC*NSF ooit nog verandering in. Ik blijf er in ieder geval wel voor knokken om de mooiste sport die er is op het hoogste podium te krijgen. Voor sommige lezers is dit misschien een verrassing, maar helaas zal het zoals het er nu naar uitziet weer grotendeels op eigen kracht moeten richting Tokyo. In het verleden behaalde resultaten bieden mij ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst! Voor mij, mijn team en voor de schermsport in Nederland.

Om de nieuwe Olympische cyclus in te luiden heb ik in samenwerking met topfotograaf Paul Raats een gave shoot gehad. Klik hier voor alle beelden en volg ook Paul richting Tokyo. 

(Ja, het duurde inderdaad even voordat de make-up er af was ;) )

Nog voor de feestdagen kom ik met leuk nieuws over VerwijlenCoaching, blijf deze pagina en mijn social kanalen volgen om op de hoogte te blijven. Via deze weg wens ik jullie alvast hele fijne feestdagen en een knallend oud en nieuw. Voor mij persoonlijk kan dit jaar niet mooier eindigen door op 29 december het ja-woord te geven aan mijn toekomstige vrouw Ludovica.

 Bas